RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
04 jul
Is CBD-olie legaal en hoe werkt het?

De laatste jaren wordt steeds meer CBD-olie verhandeld. Gebruikers ervan spreken van een wondermiddel tegen vele kwalen. Hiervoor bestaan echter nauwelijks keiharde bewijzen. Maar nu duizenden mensen erbij zweren, lijkt het een kwestie van tijd te zijn, voordat de wetenschappers bevestigen wat we eigenlijk allang weten. Helaas heeft CBD-olie ten onrechte een negatief imago gekregen. Waarom ten onrechte? Is CBD-olie nu wel of niet legaal? We leggen het uit.

Geen verslavende werking

CBD staat voor cannabidiol en wordt gewonnen uit de cannabis sativa. Van deze plant bestaan drie verschillende soorten. Veel mensen associëren de naam van deze plant direct met wiet. Dat is op zich ook terecht, want wiet wordt ook gewonnen uit de cannabisplant. En het kweken van deze plantensoort is, in grotere hoeveelheden, strafbaar. Maar er bestaat ook cannabisteelt voor medische doeleinden. Waar de wietplanten specifiek worden gekweekt met een hoog gehalte van de stof THC (dat is de stof die ervoor zorgt dat je ‘high’ wordt) bevat de medicinale cannabis juist nauwelijks THC en veel meer CBD. Kortom, CBD-olie is absoluut legaal en momenteel bezig aan een flinke opmars. Toch duurt het wellicht nog enige tijd voordat het product het imago van illegaliteit geheel is ontstegen. Gelukkig is in Europees verband een lijst opgesteld van 51 henneprassen die mogen worden geteeld voor industriële doeleinden. Dat biedt in elk geval wat meer duidelijkheid.

De werking van CBD-olie

Er wordt geleidelijk wat meer onderzoek gedaan naar de werking van CBD-olie en de effecten ervan op ons lichaam. Met name in Israël en Spanje lopen allerlei onderzoeken. Duidelijke conclusies kunnen er nog niet getrokken worden, maar stap voor stap komen we iets verder. Aangenomen wordt dat cannabidiol sterk overeenkomt met een lichaamseigen stof die bepaalde processen in de hersenen ondersteunt. Dit ook een aantal ervaringen van gebruikers goed kunnen verklaren. Zij rapporteren namelijk onder meer:

  • Positief effect op de nachtrust
  • Minder last van stress
  • Minder last van stemmingswisselingen
  • Verlichting bij hoofdpijn of migraine

Juist dat zijn allemaal zaken die specifiek met de werking van onze hersenen te maken hebben. Ook ervaren mensen een positief effect op de spijsvertering en voelen ze zich daardoor fitter. Om deze effecten goed te kunnen waarnemen, is wel van belang dat zuivere CBD-olie van de hoogste kwaliteit wordt ingenomen. Het Nederlandse bedrijf Cibdol.nl garandeert deze puurheid door eigen productie in geavanceerde laboratoria in Zwitserland.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.