RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
30 okt
Een time out nodig? Neem een privé spa!

Je hebt een zware week achter de rug en zou het liefste even lekker willen ontspannen in een spa. Maar, in tijden van corona kan iedereen zich voorstellen dat jij dit niet de meest prettige plek vind om tijd te spenderen. Heb je wel eens gedacht aan een spa in eigen tuin? Het grote voordeel van een privé spa is dat een spabad niet alleen ontspanning met zich meebrengt, maar het kan ook nog eens positieve effecten op je gezondheid hebben!

Een spa bevordert je mentale gezondheid

Tegenwoordig is iedereen druk en vergeten we onszelf wel eens. Jouw to-do list wordt alsmaar langer en langer en alle ballen hoog houden is een ware kunst. Binnen dit drukke leven is het belangrijk af en toe een time out te nemen om tot jezelf te komen. Door ontspanning krijgt je brein de kans om te herstellen. Je kunt deze tijd gebruiken om je gedachten weer even op een rijtje te zetten. Hierdoor komt er ruimte in je hoofd en dit brengt voordelen met zich mee! Zo wordt je creatieve vermogen groter, je concentratie beter en kun je met een frisse blik naar dingen kijken. Zo zie je misschien wel kansen die je anders niet had gezien. Een spabad in jouw achtertuin is de perfecte manier om regelmatig zo’n rust momentje te pakken en is precies wat jij nodig hebt om je brein weer even helemaal leeg te maken. 

Pluspunten: ook je fysieke gezondheid wordt beter door een spabad

De warmte in combinatie met de massagestralen hebben niet alleen een positieve invloed op jouw mentale gezondheid maar zeker ook op jouw fysieke gezondheid. Zo zorgt een duik in een spabad ervoor dat je spieren soepeler worden. De massagejets maken je spieren los waardoor eventuele pijnklachten verminderen. Daarnaast zorgt de warmte van het bad voor een hogere hartslag en dit heeft een positieve invloed op onze bloedsomloop. De bloedsomloop is een van de belangrijkste functies in het menselijk lichaam. Een goede bloedsomloop zorgt voor een betere toevoer van zuurstof naar onze organen, waardoor onze organen optimaal kunnen werken. Ook als je wel eens last hebt van vermoeide of pijnlijke benen en voeten kan dit weleens veroorzaakt worden door een slechte bloedsomloop. Een spabad kan hierin verlichting brengen door de massage stralen en warmte, maar heb je gezondheidsklachten? Raadpleeg dan altijd een arts.

Optimaal genieten

Daarnaast kan een spabad natuurlijk ook veel quality time brengen met jouw partner of jouw gezin. Samen heerlijk relaxen en ook tijd met elkaar doorbrengen, zo sla jij twee vliegen in 1 klap in jouw drukke leven! Ben jij benieuwd naar welk spabad past bij jouw wensen? Bij Fonteyn helpen ze je graag verder in hun 35.000 m2 grote showroom en natuurlijk ook online.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.