RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
25 okt
Geld lenen voor ogen laseren

Wanneer je nooit meer irritatie van een bril wilt hebben, kun je overwegen om jouw ogen te laten laseren. Het laten laseren van de ogen, is voor veel mensen de ideale oplossing. Dat heeft te maken met de voordelen die het oplevert. In principe hoef je door het laten laseren van de ogen, namelijk nooit meer een bril of contactlenzen te dragen. Daarnaast mag niet vergeten worden dat het dragen van lenzen en een bril ook behoorlijke kosten met zich meebrengt. Iedere keer komt dit terug, met name wanneer je daglenzen gebruikt kunnen de kosten hiervoor behoorlijk oplopen. Bij het laten laseren van de ogen, is het belangrijk om hier een betrouwbare kliniek voor te zoeken. Let op de prijzen die gehanteerd worden en een eventueel keurmerk. Let ook op de risico’s die genoemd worden en of er een registratie en certificaat bij de betreffende kliniek aanwezig is.

 

Kosten vergelijken van ooglaserbehandelingen

Nu is het tijd om de kosten van ooglaserbehandelingen te vergelijken. Je merkt dat de verschillen behoorlijk groot zijn, dit kan tussen de €800,- en €2.600,- per oog zijn. De verschillende prijzen hebben te maken met de methodes die voor het laseren van de ogen gebruikt worden. Afhankelijk van de omstandigheden, wordt voor een specifieke procedure gekozen. Daarnaast kan de gebruikte apparatuur een belangrijke rol spelen, als er duurdere apparatuur gebruikt wordt zie je dit in het behandeltarief terug.

 

Hoe kun je het laten laseren van jouw ogen bekostigen?

De ziektekostenverzekering vergoedt het laten laseren van jouw ogen niet. De procedure wordt namelijk niet gezien al iets dat een medische noodzaak heeft. Heb je een aanvullende verzekering? Dan wordt het laten laseren van de ogen soms gedeeltelijk vergoed. Het is belangrijk om dit vooraf goed bij de verzekering na te vragen, ook is het belangrijk om na te vragen voor welke behandelingen een eventuele vergoeding geldt. Lukt het niet om het laten laseren van de ogen te bekostigen? Dan kun je overwegen hiervoor te sparen of kun je een persoonlijke lening afsluiten en het direct doen. Heb je al een deel gespaard en heb je nog een klein extraatje nodig? Dan kun je het best een minilening nemen, dit maakt het mogelijk om een kortlopende durende lening af te sluiten. Met jouw eerstvolgende salaris kun je deze lening direct weer terugbetalen, vaak gaat het het bij een minilening om maximaal 500 of 1000 euro.

 

Wat kost een lening?

De Rijksoverheid heeft een maximaal kredietpercentage van 14% vastgesteld. Dit geldt voor alle soorten leningen en ook voor kortlopende leningen of flitskredieten. Door middel van deze regelgeving worden consumenten beschermd en weet je zeker dat je nooit teveel voor een kleine lening betaalt. Sluit je een lening met een korte looptijd af? Dan zal de rente die je betaalt behoorlijk meevallen, zeker wanneer het om een lening van enkele weken of maanden gaat. Wanneer we het over een rente van 14% hebben, gaat dit over rente die op jaarbasis bepaald is. Bij één maand lenen kom je bij het maximale rentepercentage net iets boven de 1%.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.